Ik ben nieuw

Woon je in Nieuwegein (en omgeving)? Ben je op zoek naar God? Ben je nieuwsgierig naar wie Jezus is? Of ben je op zoek naar een kerk? In onze gemeente zijn we elke week bezig met wat Jezus voor ons betekent: voor ons persoonlijk leven, ons werk, onze stad, onze toekomst, onze relaties. We hebben allemaal ons eigen verhaal, onze eigen talenten en tekortkomingen. En we kunnen je helpen om te ontdekken of het christelijk geloof iets voor jou is. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan één van onze kerkdiensten of neem contact met ons op.

Wat kun je verwachten

Zondag gaan we naar de kerk. Je kunt dragen wat je wilt. De diensten zijn meestal om 8:30 uur en 16:30 uur.

Ook door-de-week worden activiteiten georganiseerd, vaak in een kleinere groep. Deze activiteiten zijn (nog) niet allemaal op deze website te vinden, dus vraag er gerust naar.

 

Wat geloven wij?

Wij geloven in een persoonlijke relatie met God en in Zijn liefde, vergeving en een vernieuwd leven voor ons in Jezus Christus. Deze boodschap heeft waarde voor iedereen op deze wereld. Omdat we dit goede nieuws aan iedereen gunnen, willen we het ook graag delen met anderen.

Wat is er geregeld voor de kinderen?

Crèche

De allerkleinste kinderen kunnen tijdens de dienst naar de crèche.

Kinderclub

Basisschoolkinderen tot en met groep 6 kunnen meedoen met de kinderclub. Tijdens de dienst wordt aangegeven welke en wanneer de kinderen naar de kinderclub gaan. Voor groep 7/8 is er op vrijdagavond Kinderbijbelclub.

Jeugdvereniging

Voor de jongeren van de middelbare school wordt er tweewekelijks jeugdvereniging gehouden. De jongeren komen na de middagdienst bij elkaar. 

Kerkdiensten

Sinds 1 januari 2022 zijn wij Het Anker, samen met de voormalige Ankergemeente. Het rooster voor de diensten voor de komende twee weken vindt u op de huidige website van de Ankergemeente of via de link naar de Live stream.

Veel gestelde vragen:

Hoe ziet een kerkdienst eruit?
In onze kerkdiensten richten we ons op God. In onze liederen willen we Hem aanbidden en hem groot maken; ook zingen we over onze moeite en onze hoop, ons huidige leven en onze toekomst.

De liederen die we zingen komen uit diverse bundels, zoals het gereformeerd kerkboek, het (nieuwe) liedboek, Opwekking of van Sela. Alle liederen worden gebeamed, zodat je ze zonder boek kunt meezingen.

Verder lezen we uit de bijbel, Gods woord. Wij gebruiken daarbij de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). De bijbelgedeelten worden gebeamed. Ook liggen bij de ingang bijbels voor jullie klaar. Aan de hand van de gelezen bijbelgedeelten mogen we dan luisteren naar uitleg, onderwijs en toepassing in ons leven.

De meeste mensen komen vanaf een kwartier van tevoren binnen. Maar als je eerder of wat te laat komt, je bent welkom! De diensten duren meestal een uur tot anderhalf uur.

Kan ik zomaar langskomen?
Onze kerkdiensten zijn voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, single of getrouwd bent, gezond of ziek bent, we vinden het fijn als je er bent. We vinden het ook belangrijk dat jij je thuis voelt. Kom daarom in de kleding die je normaal ook aan doet en waar jij je prettig in voelt. We komen bij elkaar om focus te houden in alle drukte. Want door alles wat op je afkomt, kun je makkelijk vergeten waar het in dit leven werkelijk om gaat. Daarom ontmoeten we elkaar op zondag om ons in alle rust op God te richten. We luisteren de woorden van Jezus toegepast op het hier en nu. Je bent dus altijd welkom om de sfeer van een kerkdienst te proeven. Bij de ingang staat een gastheer/vrouw aan wie je alles kunt vragen. Alle onderdelen van de dienst zijn goed te volgen op de beamerscherm.
Wat is gereformeerd?
Wij zijn een gereformeerde kerk (vrijgemaakt) die in verbinding staat met andere gereformeerde kerken (www.gkv.nl). Gereformeerd betekent onder andere dat we altijd bereid zijn om ons leven en gedrag te veranderen als God dat van ons vraagt in zijn Woord. Onze wortels reiken ver in de geschiedenis. Zo voelen we ons als kerk verbonden met de Reformatie in de 16e eeuw. In die tijd werden kernelementen uit de Bijbel opnieuw ontdekt: dat God het in de kerk voor het zeggen heeft en dat zijn Woord (de Bijbel) voorop gaat. Dat we als mensen niets kunnen doen om een plekje in de hemel te verdienen, maar dat we het leven met God uit genade alleen krijgen. Tenslotte vraagt God van ons alleen geloof waarin we ons richten op het leven en sterven van Jezus aan het kruis. Gereformeerd betekent dus vooral dat we groot van God denken.
Wat moet ik doen als ik een kerkdienst bezoek?
Als je de hoofdingang binnenloopt, komt je in de centrale hal. De ingang van onze kerkzaal zie al direct links en rechts voor je. Rechts vindt je de garderobe, van waaruit je ook direct naar de kerkzaal door kunt lopen. Voor de toiletten moet je even verder rechts de centrale hal door.

Maar als het goed is zie je bij binnenkomst ook één of meerdere gemeenteleden die je graag welkom heten en verder helpen. Je kunt ze altijd aanspreken, zowel voor als na de dienst. Je herkent hen aan de gele badge. Als je het fijn vindt dat iemand je tijdens de dienst vergezeld, geef het dan aan ons door dan regelen we dat voor je. Voel je vrij tijdens de diensten, je wordt tot niets verplicht.